Arcadia Power

Author Topic: Yori Swart - Houtmansconcert (29-07-2012)  (Read 73 times)

Kirnetro

  • Administrator
  • Hero Member
  • *****
  • Posts: 651
  • Location: The Netherlands
Yori Swart - Houtmansconcert (29-07-2012)
« on: August 18, 2016, 10:48:52 am »
.mp3, vbr, Source: YouTube.

https://www.youtube.com/watch?v=BiA7d3EyABc

Download: https://mega.nz/#!2PJmAQBC!HFraFf8eQirMSrLIHPBORoBj_4OD6_6WULBMn8W-xD8

Houtmansconcerten 2012 - zondag 29 juli - Yori Swart

Impressie van het optreden van Yori Swart in 3 delen.

Ter gelegenheid van het vijftigjarig jubuleum trok Gouda's meest populaire poppodium en societeit So What de stad in. In samenwerking met de Stichting Evenementen Gouda bracht So What een fantastisch zondagmiddagconcert met artiesten die normaalgepsroken niet de in muziektent zouden komen, maar er wel heel goed in tot hun recht komen. De samenwerking tussen Houtman en So What resulteerde in een unieke en onvergetelijke parkdag voor jong en oud en alles daartussenin.

De loopbaan van Yori Swart kent een zeldzaam vliegende start. De jonge zangeres-componist-gitariste uit het Noord Hollandse Bergen won in 2010 met haar band de Amsterdamse Popprijs. Vorig jaar gingen ze er met zijn zessen vandoor met de Sena Performers POPnl Award en als klap op de vuurpijl won Yori op de valreep van 2011 ook nog eens de finale van de Grote Prijs van Nederland, categorie singer-songwriter.

Yori Swart is een muzikante die niet anders kan dan vanuit haar tenen spelen. Ieder optreden is een noodzaak, elke noot die ze zingt is raak. Met haar krachtige songs krijgt Yori de zaal muisstil en haar unieke stem laat het publiek steevast achter met kippenvel. Dankzij het door de pers goed ontvangen debuutalbum Ún een indrukwekkende show begin dit jaar op Noorderslag in Groningen plaatste Yori zichzelf en haar band definitief op de kaart.

In februari dit jaar, amper twee maanden na het winnen van de Grote Prijs van Nederland, bracht Yori haar debuutalbum uit. "Muzikaal begeeft Yori Swart zich tussen een minder gelikte Sheryl Crow, een eigenwijze Ilse de Lange en een poppy Ani DiFranco. Folky popsongs, vol overgave en passie gezongen en met flirts naar country en blues.

Yori was onlangs twee keer te gast in De Wereld Draait Door, werd in januari uitgeroepen tot 3FM Serious Talent en wordt met haar huidige single I Say Nothing dagelijks op 3FM gedraaid. Haar uitverkochte optreden in de bovenzaal van Paradiso, de daaropvolgende club- en festivaltour, Ún een extra optreden op 2 oktober in de grote zaal van Paradiso zijn het startschot van deze uiterst getalenteerde en veelbelovende artieste met een live show die niemand mag missen.

Samenstelling voor dit optreden:

Yori Swart - Vocals / Gitaar
Reinier Scheffer - Gitaar / Backing Vocals
Okke Punt - Mondharmonica / Percussie / Backing vocals

Bezoek ook eens haar website: www.yoriswart.nl
« Last Edit: June 04, 2020, 01:41:48 pm by Kirnetro »

Share on Facebook Share on Twitter